sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesän ensimmäinen juustokakku (vegaaninen)


Kesä on juhlien ja kakkujen aikaa. Ja mikä voisikaan olla kesäisempää kuin mansikkakakku. Tässä meidän kesän eka mansikkakku ja vieläpä kuulkaa ihan paimiolaisilla mansikoilla koristeltuna. 
 

Tilauksesta tämän tein, ja huom, huom, ihan epävegaani ihminen epävegaaneille ihmisille halusi nimenoman tämän vegaanisen kakun, koska olivat pitäneet siitä viimeksi niin kovasti. Eli epäuskoisille lihanystäville tiedoksi, kyllä vegaanihömpötyksetkin voivat ihan oikeasti olla hyviä (muidenkin kuin kieroutuneiden vegaanien mielestä)



Tarkoituksena oli tehdä kakku tutulla ohjeella, mutta sitten hyytelösokeri puuttuikin, vaikka sitä piti ihan varmasti olla. Korvasin sen vegegelillä ja tomusokerilla, ja koki resepti muutamia muitakin muutoksia, koska olen niin toivottoman suurpiirteinen ja huono tekemään asioita kahta kertaa samalla tavalla. Liian tylsää. Joten tällainen tällä kertaa:

Vegaaninen juustokakku

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g margariinia (laktoositon Sunnuntai)

Täyte:

4dl Alpro air&creamyä
225g (1pkt) Tofuttia
1 pussi vegegeliä
1 dl tomusokeria
ronskisti vanilijasokeria
loraus sitruunamehua

Pinnalle:
Tuoreita, kotimaisia, kesän ekoja mansikoita

Tee keksipohja: Murskaa keksit ja lisää sula margariini. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 23-24cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Vatkaa 3dl kermaa kuohkeaksi (noin 2 minuuttia). Laita tofutti toiseen kulhoon. Lisää tofutin joukkoon tomusokeri, vanilijasokeri sekä sitruunamehu. Kiehauta 1 dl kermaa ja  pussi vegegeliä. Lisää tofutin sekaan ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja kaada keksipohjan päälle. Anna jähmettyä rauhassa, mielellään yön yli. Koristele ihanilla mansikoilla!



2 kommenttia:

  1. Hei. Miten saat tuosta valkeasta osasta noin kiinteän? Olen paristi nyt tehnyt ja se jää todella löysäksi. Tietysti olen joutunut korvaamaan tuon kerman toisella alpron vaahtoutuvalla kermalla, koska air & creamya ei näytä enää olevan kaupoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Harmi, että sinulla on ollut ongelmia kakun kanssa. :( Vegaanisissa kermoissa on tosiaan paljon eroja ja tuota kyseistä kermaa tosiaan ei markkinoilla enää ole. Suosittelisin kokeilemaan reseptiä esimerkiksi Plantin kauravispikermalla.

      Poista