perjantai 28. kesäkuuta 2013

Operaatio pakastimen tyhjennys

Olen niitä ihmisiä, jotka innostuvat aina kesällä survomaan pakastimen täyteen ihania kotimaisia marjoja, joita voisi sitten nauttia ympäri vuoden (meidän tapauksessa se nyt ei kamalan iso urakka tuon parin hyllyn pakastimen kanssa ole). Sitten haudon niitä siellä pakastimessa pitkin syksyä ja talvea kuin kalleimpia aarteitani ja ihan vain silloin tällöin speciaalina herkkuna voi muutama mansikka puuron päälle irrota. Eihän niitä nyt alvariinsa raaski syödä! Loppuvat vielä!! Näin alkukesästä sitten huomaan, että siellähän ne aarteeni ovat koko talven pysyneet turvassa ja hyvässä tallessa. Eikä tämän kesän marjoille, jotka ovat muuten ihan justiinsa kypsiä, ole lainkaan tilaa.Nyt on sitten käynnissa operaatio pakastimen tyhjennys. Ja mikäs sen mukavampaa. Pakastetuista marjoista tehty smoothie on ehkä parasta välipalaa näillä helteillä, namsk. Yksinkertaisimmillaan marjasmoothie syntyy, kun laittaa mukiin marjoja ja (soija)maitoa ja sitten surauttaa sauvasekoittimella aineet mukavaksi mössöksi. (Tai tehosekottimella, mutta pienen satsin saa mielestäni näppärämmin näin.) Tässä tällainen suurpiirteinen ja helppo smoothieohje:

Helppo marjasmoothie
(1 annos)

2 dl pakastettuja marjoja (mansikoita, viinimarjoja, mustikoita...)
1,5-2 dl (soija)maitoa
maustaa voi parilla teelusikallisella vanilijasokeria, sokeria tai hunajaa 
tai sitten jättää maustamatta

Laita ainekset tehosekoittimeen tai soseuta kupissa sauvasekoittimella. Voit aluksi laittaa vähemmän maitoa ja lisäillä vähitellen, jotta juomasta tulee mieleisen paksuista.


Ja sitten voi tehdä halutessaan tällaisen vegaanisen superfoodterveyssmoothien:

Vegaanin marjasmoothie

2 dl pakastemarjoja
2 dl soijamaitoa
2-3 rkl hamppuproteiinia
1 tl spiruliinaa
1 tl vehnänorasjauhetta

Laita marjat ja soijamaito tehosekoittimeen tai kuppiin ja surauta mössöksi. Lisää lopuksi vihreät jauhot ja sekoita smoothie tasaiseksi. Tätä olen käyttänyt sellaisena treeninjälkeisenä urheilujuomana/vegaanin proteiinipirtelönä tai nauttinut ihan muuten vain välipalaksi.


Onhan tuo vaaleanpunainen perussmoothie paremman näköistä, myönnettäköön, mutta makuun nuo jauheet eivät juuri vaikuta. Levä (spiruliina) vain antaa aika monsterivärin. Mutta jos juo silmät kiinni, ei eroa huomaa! Hah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti