sunnuntai 11. elokuuta 2013

Veturikakku nimeltänsä Santtu


Viikonloppuna sain taas pistää kakkutehtaan pystyyn. Tällä kertaa tilauksessa oli Tuomas Veturista tuttu Santtu, 4-vuotiaalle Santtu fanille.


Nyt sain hyvinkin tarkat ohjeet kakun toteuttamiseen: "Santussakin on kiertokanget, tosin enemmän ku Tuomaksella. Se on hopeanharmaa ja siinä on musta piippu. Ja sitten sillä on keltainen kello ja sellainen keltainen teksi..." Jossain tässä kohtaa pienen herran äiti hiukan toppuutteli laatutietoista ja tarkkaa "asiakasta" , ettei kakkuun välttämättä saa ihan jokaista yksityiskohtaa. No ei ainakaan, kun käyttää mallina netin kuvia. Seuraavalla kerralla tiedän hankkia Tuomas Veturi-käsikirjan kakkuprojektin tueksi. Nuo mainitut kohdat yritin kuitenkin parhaani mukaan toteuttaa, tosin kiertokangista ei oikein löytynyt selkeää kuvaa, joten niissä vähän lintsasin.
 

Kakusta tuli laktoositon. Pohja perus vaalea kakkupohja ja täytteenä mansikkahilloa sekä mansikkarahkaa. Hiilivaunun kyytiin laitoin vielä (laktoosittomia) suklaarusinoita hiiliksi.


2 kommenttia:

  1. Eksyin tänne, kun etsin veturikakkuohjetta. On kyllä hieno! Ja ihanaa millainen "asiakas", onneksi meillä ei osata vielä olla yhtä vaativia... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kehuista! Onhan se hyvä, että asiakas tietää mitä haluaa. ;)

      Poista