keskiviikko 21. elokuuta 2013

Virkattu matto

Minua on vaivannut saamattomuus. Kesällä on tullut viiletettyä pihalla ja iltaisin ei vain ole jaksanut tehdä yhtään mitään. Kaikesta arjen peruskaurasta olen kyllä selvinnyt (tosin sekin on välillä kyllä tökkinyt aika pahasti), mutta lista kaikista pikku projekteista on päässyt venymään. Tämäkin maton aloitin varmaan kuukausi sitten, mutta sitten se jäi kesken, kun kude loppui. Ja inhoan keskeneräisiä juttuja. Viimein sain hommattua lisää kudetta ja tällainen matosta muotoutui:
Tein maton suurinpiirtein tämän suurpiiteisen ohjeen mukaan. Alkua noudatin aika tarkkaan, lopussa sitten vähän sovelsin, kun ohjeen mukaan matosta olisi tullut liian pieni (lisäsin yhden kierroksen pitkiä pylväitä ja yhden kierroksen pylväitä), enkä halunnut pylpyröisiä reunaan. Maton halkaisia on 86cm, kudetta meni noin 2kg.

Ohje oli muuten ihan hyvä, mutta viimeisillä kierroksilla sain virkata ja purkaa muutamaan kertaan, ohjeessa kerrotaan vain: "Vinkki: Kun kudot pyöreää muotoa, lisää silmukoita joillakin kerroksilla." Ja kun sitten lisäilin tai olin lisäilemättä silmukoita, niin välillä matto meni kupiksi (liian vähän silmukoita) tai sitten se aaltoili (liikaa silmukoita), muttei ikinä tuntunut olevan ihan sopivasti silmukoita. Vaan tulipa lopulta tästäkin projektista valmista. Yhden kohdan voi vetää yli työn alla olevien projektien listasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti