maanantai 19. elokuuta 2013

Virkattu kroko

Kaveri tilasi virkatun krokon miehelleen, joka on lähdössä ulkomaille töihin. (Vähänkö suloista!) Toiveiksi esitettiin makoileva kroko, jolta näkyisi hampaat ja selässä sillä voisi olla reppu, jonne saisi sujautettua esimerkiksi valokuvan, vaikka taitettuna, tai muita pieniä tärkeitä esineitä.

Eihän tällaisesta supersöpöstä haasteesta voinut kieltäytyä ja tässä on lopputulos:


Kroko reppu selässä.
Reppu on suunnilleen valokuvan kokoinen.

Lankana käytin 7veljestä lankaa ja virkkasin 3 puikolla. Ohjeita en taaskaan noudattanut, tavoilleni uskollisena. Vaan virkkailin (ja purin) fiiliksen ja hahmotelman mukaan ja kroko muotouitui vähitellen näköisekseen. Nopeammin ja helpommalla varmaan pääsisi, jos etsisi käsiinsä jonkun ohjeen, mutta mielestäni on hirmu hauskaa (joskin välillä myös turhauttavaa, jos purkamiseen käyttää saman ajan kuin virkkaamiseen..) kokeilla luovuuttaan ja itse muotoilla ihan uniikki lopputulos. Sehän on suorastaan taidetta, virkattu veistos.


6 kommenttia:

 1. ÄÄÄÄÄK, tää on niiiiin söpö! Tykkään muutenki kaikista krokoista, kärmeistä ja sauruksista ku ne on musta jotenki niin liikkiksiä, ni tämä reppuselkäinen kroko kirvoittaa musta riemunkiljahduksen! :D Mä vasta löysin sun blogin, täällähän on vaikka mitä kivaa!
  Terkuin Alina (Koivula siis :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein riemunkiljahdus, mikä kunnia! Kiitos kehuista ja kiva kun säkin löysit pikku blogikyhäelmäni. :)

   Poista
 2. Kiitos vielä Jaana tästä mestariteoksesta. Sinne se nyt on matkustanut, etelän lämpöön ja viihtyy kuulemma oikein hyvin ja tuo turvaa rakkaalle rauhanturvaajalle. <3 Kiitos ja kumarrus. :)
  -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Kiva oli tätä askarrella. Ja kiva, että pääsi myös oikeasti reissuun mukaan. ;)

   Poista