lauantai 4. lokakuuta 2014

Pupun porkkanakakku sekä vesimelonikakku nro2


Tänään juhlistetiin kahden ihanan serkkutytön synttäreitä. Bileet pidettiin puputeemalla ja toiveena oli porkkanakakku, jossa olisi koristeena pupu ja porkkanoita. Pohjana on siis porkkanakakku, täytteenä sekä kuorrutteena tuorejuustokuorrutetta. Koristeet näpertelin värjätystä sokerimassasta.


Porkkanakakku
(ilman pähkinää)

Pohja
3dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
1tl kanelia
1tl kardemummaa
½tl muskottipähkinää
1tl vaniljasokeria
reilu 2dl rypsiöljyä
2½dl fariinosokeria
2 munaa
noin 220g porkkanaraastetta

Kuorrute/täyte
150g margariinia
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
3rkl sitruunamehua
400g tuorejuustoa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet. Sekoita sokeria ja öljyä pari minuuttia sähkövatkaimella, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja lopuksi porkkanaraaste. Kaada voideltuun vuokaan (halkaisija 20cm) ja paista noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pehmennä margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää vanilijasokeri ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetki ja lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Tämä kuorrute määrä riitti kuvan kakkuun, jossa alaosa on tehty ohjeen mukaan ja yläosa on puolikasannos. Sekä ylä, että alaosa on halkaistu kahtia ja täytetty täytteellä sekä lemon curdilla.


Koska yksivuotias päivänsankari ei vielä itse päässyt porkkanakakulla herkuttelemaan, sai hänkin oman herkkukakkunsa vesimelonista.


2 kommenttia:

  1. Ihanat! Eipä tullut mieleenkään että porkkanakakusta voisi tehdä "juhlakakku" -version, tosi kiva idea! Ja toi vesimelonikakku on myös tosi hauska, vois tehdä ihan aikuisillekin kevyenä vaihtoehtona :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Itse asiassa tein itsekin ekaa kertaa porkkanakakun tällaiseen täytekakkutyyliin. Toimi kyllä kivasti. Ja tosiaan vesimelonikakku on hyvä vaihtoehto ihan aikuisillekin. :)

    VastaaPoista