lauantai 6. huhtikuuta 2013

Dinoilua...


"Isi, mikä saurus tämä on?"
"Ei isi muista."
"Isi, mikä saurus tämä on?"
"Ei isi tiiä sitäkään."
"... Isi muistatko tän, tämä on parasaurolophus, muistatko? Isi sano se!"
"Parajokusaurus"
"Ei mikään semmonen, ku pa-ra-sau-ro-lop-hus. Sano!"

Onneksi tänään tuli vähän lisää dinoja ja dinokirjakin, kun juhlistettiin vielä sukulaisten voimin kolmevuotiasta. Isikin voi sitten opetella lisää dinosauruksia, ettei kolmevuotiaan tarvii kaikkia opettaa.


Jätkä oli luvannut tarjota äijälle suklaakakkua ja sitäpä äiti siis leipoi. Vähän oikaisin ja tein kakkuun vain tällaisen stegosaurus-koristeen. Olin lupautunut tekemään myös ystäväni lapsen juhliin kakkuja, joten täytyi organisoida, mitä leipoo ja kuinka paljon yöunistaan on valmis tinkimään.

(Dino-)Suklaakakku

Pohja:
300 g tummaa suklaata
150 g voita
6 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
150 g suklaata
1dl kermaa
1 rkl voita 

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Erottele munat. Vatkaa valkuaiset ja 0,5dl sokeria vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokeria vaahdoksi. Lisää keltuaisiin hieman jäähtynyt suklaa-voiseos sekä jauhot. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Valmista kuorrute. Lämmitä kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele sekaan suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta hyvin jäähtynyt kakku.



Vegaanitarjottavaksi tein taas yhden kokeilun vegaanista juustokakkua, tällä kertaa tällaista uuniversiota.

Vegaaninen juustokakku (uunissa):

Keksipohja:
300g Digestive-keksejä
75g vegaanista margariinia
(esim.laktoositon Sunnuntai)
3/4dl maitoa

Täyte:
400g tofuttia
500g maustamatonta soijajugua
3 rkl perunajauhoja
(noin) 3 rkl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
2 purkkia magososetta (esim. Piltti)
3/4dl vettä
1 pussi vegegeliä

Valmista keksipohja. Murskaa keksit. Lisää sulatettu voi ja maito sekoita. Painele irtopohja vuoan pohjalle (minulla oli 24x24cm neliövuoka)

Valmista täyte. Pehmennä tofutti. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Paista uunissa 150 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa mangosose, vesi ja vegegel kattilaan ja sekoita hyvin. Kiehauta ja kaada jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä mielellään yön yli.


4 kommenttia:

  1. "Oikaisin vähän", aika hienosti on kuitenkin oikaistu. Hieno tämäkin dinokakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos, kiitos! On tuollainen sokerikoristeen väsääminen huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin dinosauruksen mallisen kakun tekeminen, joten oli se oikaisu siksi.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Mitä on tuo vegaaninen voi tässä ohjeessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siis "voi", käytän yleensä Sunnuntain laktoositonta margariinia.

      Poista