tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vegaaniset vappumunkit


2,5dl soijamaitoa
25g hiivaa
1dl sokeria
ripaus suolaa
1rkl kardemummaa
5dl jauhoja
50g margariinia

500g kookosrasvaa paistamiseen

Sekoita hiiva, sokeri, suola ja kardemumma lämpimään maitoon. Lisää jauhot ja lopuksi pehmeä margariini. Vaivaa tasaiseksi. Taikina saa olla hieman tarttuvaista, pullataikinaa löysempää. Anna nousta liinan alla noin tunti.

Alusta taikina. Leivo pikkupulliksi (tein 15kpl) ja laita leivinliinan alle. Sulata ja kuumenna kookosrasva kattilassa (jos käytössä on sopivan kokoinen valurautapata, se on parempi vaihtoehto, koska pitää rasvan lämmön paremmin tasaisena). Rasva saa olla höyryävän kuumaa, muttei kiehuvaa. Tee reijät munkkeihin juuri ennen paistamista. Paista munkit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta reikäkauhalla vetäytymään leivinpaperille ja sokeroi.



Meidän vappu on lähtenyt käyntiin puiston vappuvipinöillä (muutama vuosi sitten vappu olisi aloitettu jo selvästi aikaisemmin, oi opiskelijaelämää...) perinteisessä, tuulisen koleassa vappusäässä. Kiitos kuitenkin jälleen MLL:n ihanalle paikallistoiminnalle tästäkin tempauksesta! Ennen puistoon lähtöä pyöräytettiin myös munkkitaikina ja lounaan jälkeen paisteltiin munkkeja. Herkku välipalaa tiedossa (jännityksellä tosin odotan mahtaako tuo meidän kranttu näistäkään välittää). Ensimmäistä kertaa paistoin mukkeja ihan itse ja piti tietysti testata taas tällainen vegaaninen versio.


Hauskaa vappua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti