tiistai 2. huhtikuuta 2013

Vegaanin pääsiäinen

"Vegaaninen tammikuu" on kestänyt nyt kolme kuukautta ja miksi sitä hyvää kehitystä muuksi muuttamaan. Kotoillessa vegaanina olossa ei ole mitään ongelmia, sitä ostaa kotiin niitä vegaanisia juttuja, mitä on tottunut käyttämään ihan niin kuin kuka tahansa kuluttaja ostaa kotiinsa sitä tiettyä maitoa tai leipää, mitä nyt on yleensä kaupausta tottunut ostamaan. Mutta ulkona syöminen ja kahvilointi ovat jokseenkin haastavia tai ainakin vaihtoehdot ovat varsin rajalliset. (Minulle on herännyt haave perustaa Turkuun vegaanisia herkkuja tarjoileva kahvila, mutta ainakin toistaiseksi tämä on jäänyt sellaiseksi ajatuksella leikittelyksi, mutta eihän sitä ikinä tiedä mihin tässä ryhtyy, kun pojat vähän kasvavat...) Myös tällaisina juhlapyhinä sitä joutuu hieman eritavalla ajattelemaan. Ja yleensä kyläillessä pyrin tulemaan vähän vastaan ja ainakin tarjoudun tuomaan "omia eväitä".Vegaanisia pääsiäsnameja löytyy ainakin tällaisia. Molammat tuotteet kyllä taisivat olla "saattaa sisältää pieniä määriä maitoa".


Vegaanisia suklaamunia ei taida markkinoilta löytyä. Tämän tuotteen vegaaniudesta voi olla kahta mieltä. Itse syötävä osa on vegaaninen, mutta "pakkaus" ei, koska munissa käytetään aitoa kanamunankuorta. Itse en näitä syönyt epävegaanin pakkauksen takia, mutta perheen laktoosittomalle taitavat myös olla markkinoiden ainoita suklaamunia.


Ja myös tämä pääsiäisherkku (jota minä kyllä syön ympäri vuoden, koska on vain niin hyvää!) on myös vegaaninen. Minusta mämmi maistuu parhaalta hiukan lämmitettynä kera soijamaidon. Eikä yhtään pöllömpää ole yhdistää siihen hedelmiä, esimerkiksi mangososetta.


Sitten tein vielä itse vegaanisia suklaamuna-leivoksia.


Kakkupohjana käytin vegaanista suklaakakku 2:ta. Tein reseptin noin 1,5-kertaisena, tosin hiukan suurpiirteisesti, koska apukokki sekoitti kuivataineet sen verran vauhdikkaasti, että suhteet ja määrät tuli vähän sillai suurin piirtein. Eikä kyllä oikein muutenkaan mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla nämä leipomukset, mutta lopputulos oli kyllä hyvä!


Taikinasta leikkasin paperille piirretyn muotin avulla suklaamunia.


Suklaamunat kuorrutin lempparisuklaakuorruteella, jonka resepti löytyy myös täältä. Tosin olin unohtanut muscovadosokerin ja pääsiäissunnuntaina sitä ei kyllä löytynyt pikkukaupungin tarjonnasta, joten jouduin testaamaan toimisiko ohje fariinisokerilla ja toimihan se!
(Eli jos ei mennyt resepti ihan putkeen taikinan osalta, niin ei sitten kuorrutteenkaan, mutta lopputuloksessa toilailut eivät onneksi näkyneet.)


Tämä on maailman parasta ja helpointa suklaakuorrutetta, joka sopii hyvin myös kakun täytteeksi. Juuri valmistettuna (ekassa kuvassa) se on melko juoksevaa, mutta se saa jäähtyä ihan rauhassa, minulla taisi jäähtyä reilu tunnin, jolloin siitä tulee hieman sakeampaa ja kovempaa, mutta ei kivikovaa. Sitä on helppo levittää ja leikata.


Kyllä näillä eväillä jo aikamoisen herkkuähkypääsiäistä sai viettää! :D2 kommenttia:

  1. Syödäänkö teillä muuta kun kakkuja? :D:D:D Nimittäin pienten lasten tulisi aika harvoin tuollaisia laittaa suuhunsa. Vai aikuisetko nuita vain mussuttavat :) Hyvän näköistä kuitenkin on!! *nam*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kyllä meillä joskus jotain muutakin syödään kuin kakkuja! :D Pienempi lapsi ei ole juuri ollenkaan saanut kakkuja maistella ja isompi on aikas kranttu niin herkkujen kuin kaiken muunkin ruoan suhteen (ei näistäkään välittänyt, eikä myöskään tuosta toisesta pääsiäiseksi leipomastani juustokakusta). Leivon vain juhliin ja osan kakuista olen tehnyt "tilaustyönä" muille.

      Poista