sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Perhoskakkuja

Tällä viikolla olen kyllä saanut leipoa ihan kiitettävästi. Perjantaina oli vähän sellainen olo, että taisi tulla haukattua liian iso pala kakkua, kun viikonlopuksi oli oman jätkän synttäreitä järjestettävänä siivoiluineen ja leipomuksineen ja lisäksi oli tilauksessa kokonaiset neljä täytekakkua pienen prinsessan 1-vuotissyntymäpäiville.Sokeriperhosten askartelua. Perhoset otin vaaleanpunaisesta sokerimassasta metallimuotilla ja kun ne olivat kuivuneet yön yli, lisäsin niihin pikeerillä valkoisen vartalon.Perhoskakku numero 1, jokaisesta kakusta tuli koristelun suhteen hiukan erilainen. Ensimmäiseen laitoin perhosia sinne tänne ja helmaan laitoin sokerihelmiä. Kaikkissa kakuissa oli täytteenä laktoositonta mansikkamoussea ja kuorrutteena sokerimassaa. Kolme ensimmäistä kakkua tein 7 munan pohjalla ja viimeisen (vielä yksi varmuuden vuoksi-kakun) tein 3 munan pohjalla.Lähikuvaa ensimmäisestä kakusta.Perhoskakku numero 2 sai perhosia vähän jokapuolelle.
(Jos olen aivan rehellinen, niin tässä ei sokerimassa asettunut ihan niin kauniisti ja perhosilla sai kauneisvirheitä mukavasti peittoon, mutta ei puhuta siitä. Heh.)Lähikuvaa kakku kakkosesta.Perhoskakku numero kolme sai tällaisen koristelun.Perhoskakku numero kolmonen ylhäältä päin.Kakku numero 4 eli kolmen munan pikku kakku.Neloskakun helmankin koristelin sokerihelmillä. 

Tämän projektin jälkeen vilisee perhosia silmissä. Mutta oli kyllä ihanaa näpertää näitä kakkuja. Ja ihanaa myös välillä tehdä jotain tällaista prinsessa-askartelua kaikkien dino- ja autokakkujen jälkeen. Toivottavasti tiedossa on lisää tilauskakkuja ja näpertelyä!10 kommenttia:

 1. Upeita, ihania kakkuja. <3 KIITOS vielä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olivat mieleiset! Koska vaan leivon teille uudestaan! :)

   Poista
 2. Nää oli kyllä super-ihania kakkuja!!
  Ja vielä niin herkullisiakin! :)

  Sun pitää perustaa joku pieni kakkutehdas! ;)

  - annina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3

   Välillä kyllä haaveilen kakkutehtaan perustamisesta, mutta sitten toisaalta mietin olisiko tämä niin hauskaa, jos sitä tekisi 8 tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa (tai enemmän, jos kyseessä olisi oma yritys ja mitä kaikkea muuta siihen kuuluisi jne...).

   Ihana harrastus kyllä ja voi, että miten nautinkaan kun pääsin näitä perhosia näpertämään! Oon vieläkin ihan huumassa näistä! :D

   Poista
 3. Wau, upeita! Onnekas prinsessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! En kyllä tiedä oliko tuo 1-vuotias prinsessa yhtä innoissaan kakuista, kuin tämä parikymppinen "prinsessa", joka näitä sai väsätä. ;)

   Poista
 4. Hei oon parikin kertaa koittanut vastata sun vastaukseen (ei siis näin uutena kommenttina, vaan vastauksesi alle), mutta julkaistaessa se heittää mut kirjautumaan jonnekin Google -tilille..?

  Piti vain sanoa, että oikeassa olet, huuma voisi hiipua kun siitä tulee liian "oikeaa työtä". ;)
  Mutta pidä se tuottavana harrastuksena! :)

  - annina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei onnistunut tuo vastaaminen. Katsotaan voinko asialle mitään tehdä... :/

   Mutta harrastuksena tää on kyllä kiva, etenkin jos saa tehdä muille, ettei tarvitsisi itse toimia aina koekaniinina ja paisua kuin pullataikina. :P

   Poista
 5. Voi miten ihania <3! Tuo neloskakku on lempparini ja voisin jotain sen tyylistä yrittää itsekin väsätä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä oli kyllä tosi kiva näperrellä, veikken aikaisemmin ole montaa sokerimassakakkua tehnyt ja kahden pojan äidille ihanaa vaihtelua tämä vaaleanpunainen maailma! ;)

   Poista