lauantai 13. huhtikuuta 2013

Nosh-kutsut

Vihdoinkin sain pidettyä Nosh-kutsut. Haaveilin niistä jo syksyllä, mutta silloin ei Turussa vielä ollut esittelijää. Päätin tarttua tilaisuuteen heti kun tarjoutui mahdollisuus pitää kotikutsut myös täällä. Alun perin kutsut oli tarkoitus pitää jo viime kuussa, mutta sitten koko perheeseen iski flunssa ja kutsut peruuntuivat. Välissä olikin sitten pääsiäistä ja synttäriä sun muuta ja vasta nyt sitten onnistui näiden järkkääminen.

Valitettavasti melkein puolet joutuivat perumaan tulemisensa flunssailun takia, mutta ihanaa oli viettää kemuja pienemmälläkin porukalla. Minullakin oli paremmin aikaa kestitä vieraita ja ehdin jutella kaikkien kanssa vähän muutakin kuin "tervetuloa... kiva kun kävit!". Ja sainpa ihan istahtaa hetkeksi teelle tilauksia täyttelemään.


Ja tietysti pyörätytin itse hieman tarjottavaa. Ja kun moni joutui perumaan tulemisensa, oli tarjottavaa vähän liikaakin...

Muhkea vegaanin juustokakku mustikoilla:

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g margariinia (laktoositon Sunnuntai)

Täyte:
5dl Alpro air&creamyä
225g (1pkt) Tofuttia
1 dl hyytelösokeri Multia
(ronskisti) vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua

Pinnalle:


Mustikoita ja kiille hyytelösokerilla
(Tein kiilteen paketin ohjeen mukaan, mutta oli silti valuvaista.)

Tee keksipohja: Murskaa keksit ja lisää sula margariini. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle (24-26cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Vatkaa 4dl kermaa kuohkeaksi (noin2minuuttia). Laita tofutti toiseen kulhoon. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä sitruunamehu. Kiehauta 1 dl kermaa ja 1dl hyytelösokeria ja keitä noin puoli minuuttia. Lisää tofutin sekaan ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja kaada keksipohjan päälle. Anna jähmettyä pari tuntia.

Kiehauta 2dl mehua ja 1dl hyytelösokeria kattilassa. Anna jäähtyä välillä sekoittaen, kunnes liemi paksunee hieman. Laita kakun täälle jäisiä mustikoita ja lusikoi hieman jäähtynyt kiille pinnalle.




Tomaatti-mozzarellapiirakka:

Pohja:
100g margariinia
2,5dl vehnäjauhoja
2-3rkl vettä
1,5dl juustoraastetta

Täyte:
2 rkl pestoa
200 g kirsikkatomaatteja
200 g mozzarellaa
2dl kermaa
2 munaa
1,5dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria


Valmista pohja: Nypi jauhot margariinin sekaan. Lisää vesi ja juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Leivitä pohjan pinnalle pesto ja lado päälle viipaloidut kirsikkatomaatit ja mozzarella. Vatkaa munien rakenne rikki lisää kerma, juustoraaste sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos tasaisesti joka puolelle ja paista piirakkaa vielä 15-20minuuttia, niin että se saa kauniin värin.



Mukava päivä oli. Kiitos kaikille mukaville, jotka olitte mukana! Nyt on vähän sellainen huh huh-olo. Juhlintaputki takana, koti siisti ja jätkät unilla. Ah, taidanpa istahtaa hetkeksi juomaan kupin iltateetä ja nauttimaan juustokakun jämiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti