maanantai 1. huhtikuuta 2013

Keväinen juustokakku


Tämä alkaa olla meillä jo perinne, nimittäin juustokakku mangokuorrutteella pääsiäisjälkkärinä. Tänä vuonna koristelin vielä tummalla ja valkosuklaalla. Tämä on hyvä perusjuustokakkuohje, jota olen käyttänyt paljon ja varioinut päällistä, esimerkiksi kesällä olen käyttänyt mangososeen sijaan koristeena tuoreita marjoja.

Keväinen juustokakku

Keksipohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
3,3 dl kermaa (tai 3dl, yleensä vain käytän sellaisen 3,3dl purkin)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2-3 rkl sitruunamehua

Pinalle:
2 purkkia mango Pilttiä (tai muuta mangososetta)
2 liivatelehteä

Tee keksipohja: Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle (22-24cm halkaisija). Laita jääkaappiin täytteen valimistamisen ajaksi.

Valmista täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä sitruunamehu ja sekoita. Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana tuorejuuston sekaan, koko ajan vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

Valmista kuorrute: Anna liivatteiden liota noin 5 minuuttia kylmässä vedessä ja sulata sitten tilkassa kuumaa vettä. Kaada ohuoena nauhana mangososeen sekaan koko ajan vatkaten. Kaada kuorrute täytteen päälle ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.


2 kommenttia:

  1. Aah, minkä näköinen kakku!! Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! :) Juustokakut ovat ihania. Teki vähän tiukkaa olla syömättä, näin ekana vegaanisena pääsiäisenä...

      Poista