perjantai 5. huhtikuuta 2013

Dinomiehen synttärit


Onnea rakkaalle isovelisaurukselle! Toivottaa isisaurus, äitisaurus ja pikkusaurus. Nyt se sitten on totta. Minun vauva on jo kokonaiset kolme vuotta!



Päivää juhlistettiin lastenkutsujen merkeissä. Talo täyttyi äideistä ja ihanista ipanoista. Ääntä, menoa ja meininkiä riitti.


Tässä meidän dinomiehelle dinokakku. Tosin kranttu päivänsankari ei taaskaan edes maistanut kakkua, taisi olla se dinokakku tärkeämpi sittenkin äidille. (Ilmeisesti, kun sitä piti yötä myöden askarrella...)

Vegaaninen kakkupohja:

6 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl ruokasoodaa
5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 dl öljyä
5,5 dl soijamaitoa
3 rkl omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet, lisää öljy sekä soijamaito ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi etikka. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.



Dinoteemalla jatketaan eli tarjolla oli myös triceratopspipareita. Askartelin myös tuollaiset "tuoteseloste"-stegosaurukset kaikille tarjottaville. Idea niihin tuli juhlia edeltävänä iltana tai oikeastaan yöllä ja niitä sitten näpertelin, joskus puolenyön jälkeen, kun olin saanut ensin kakun tehtyä. (Ja olen niistä jotenkin säällittävän ylpeä. En ole kamala askartelija, vaikka näperrellä tykkään, mut munst noist tuli aika kivat.)

Triceratopspiparit:

100 g margariinia
1 1/4 dl sokeria sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
 1 rkl kaakaojauhetta
40 g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna yhä vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä hetki viileässä. Kauli ja ota muotilla pipareita. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia.




Oviraptorin herkkupalat eli suklaa-kookosleivokset (ajatus lähti näistä, kuorrutteena tällä kertaa vegekermaa ja kookoshiutaleita).



Jostain syystä olen tosi huono leipomaan suolaisia juttuja, mutta nämä "herbivorin muflarit" eli feta-tomaattikuppikakut tekivät kyllä kauppansa. Alkuperäinen ohje oli taannoin Turun Sanomissa, muokkasin sitä vain vähäisen.

Feta-tomaattikuppikakut:
(n.12kpl)

4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivonjauhetta
1 tl suolaa
kourallinen tuoretta basilikaa
2 munaa
0,5 dl maitoa
2 dl maustamatonta jogorttia
1 dl oliiviöljyä
200 g fetajuustoa
kirsikkatomaatteja (reilu 100g)
pinnalle juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet, hienonna basilika ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Vatkaa munat kevyesti, lisää maito, öljy sekä jugu ja sekoita. Lisää vielä paloiteltu feta. Kääntele kuivat-aineseos joukkoon ja annostele muffinssivuokiin. Painele jokaiseen tomaatin paloja ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.



Tällaisia synttärivinkkejä kaikille dinomiehille ja -neideille. Voi että, olemme kyllä onnekkaita, kun meillä on niin paljon ihania ystäviä. Ihana päivä, ihanat juhlat, kyllä meidän kelpaa. Kiitos kaikille pikkujätkäämme muistaneille!


4 kommenttia:

  1. Voi vitsit miten ihanat tarjoilut! :) Ja nuo tuoteselosteet on myös ihanat, oot nähnyt niin paljon vaivaa! Oltaispa päästy mukaan juhlimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi tosiaan, ettette päässeet. On taas pitkä aika viime näkemästä, mutta josko sitten viikon päästä. :)

      Poista
  2. Onpa kyllä komia kakku! Ja kivat tarjoilut muutenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Oli kyllä tosi hauska ideoita tarjottavia dinoteemalla. :)

      Poista