tiistai 23. huhtikuuta 2013

Vegaaniset perunarieskat

Isi, joka meillä yleensä hoitaa kaupassa käymiset, on reissussa. Ja kun minä vastaan täysin ruokapuolesta, tarkoittaa se sitä, että mahdollisimman pitkään mennään ihan millä vaan mitä kaapista löytyy ja kauppaan mennään vasta kun on pakko. Leivät alkoivat käydä vähiin, joten pyöräytinpä rieskoja. 

Minun tulee aina silloin tällöin tehtyä rieskoja, koska muusia meillä syödään usein ja joskus sitä jää yli ja siitähän on mitä mainion tehdä iltapalaksi rieskoja. Ekaa kertaa koitin kuitenkin tällaista vegaanista versiota. Yleensä meidän muusi ei ole vegaanista, mutta nyt tein ihan tarkoituksella vegaani muusia (käytin siihen soijamaitoa ja tummansinistä Keijua).  Hyviä olivat, niin kuin uunituore leipä aina!


Vegaaniset perunarieskat 
(6kpl)

3 dl kylmää perunamuusia (vegaanista)
3/4 dl vettä
2 rkl öljyä
3 dl jauhoja
(hiivaleipä-, ohra- tai vehnäjauhoja)
1 tl suolaa
2 tl muskottipähkinää

Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei kuulu vaivata. Taikina on hieman tahmeaa ja tarttuvaista. Leivo jauhotetuin käsin rieskoiksi pellille. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Hyvä, kun löysin tän blogin! Kivanoloisia vegaanireseptejä! -toinen vegaani-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, mainiota että olet löytänyt tänne! Varmasti luvassa on vielä paljon vegaanikokeiluja! :)

      Poista